ANADOLU Hayat Emeklilik Genel Müdürü Mete Uğurlu, hisse senedi fonlarındaki kayıplara rağmen yılbaşından beri emeklilik fonlarının yüzde 25-26 bandında büyüdüğünü söyledi.
ANADOLU Hayat Emeklilik Genel Müdürü Mete Uğurlu, uzun vadeli ve uzun süreli fon tasarruflarının artırılması ihtiyacı düşünüldüğünde ilk akla sigortacılığın geldiğini ve kaynak yaratma adına özellikle bireysel emekliliğin son derece önemli olduğunu söyledi.
Mete Uğurlu, 27 Ekim’de bireysel emeklilik sisteminin 5. yılını doldurduğuna değinerek, sistemde bugün ulaşılan 5.8 milyar YTL’lik fon büyüklüğünü artırmanın herkesin ortak heyecanı olduğunu belirtti. Uğurlu, "Biliyoruz ki bu fonlar büyüdükçe, sermaye piyasaları derinlik kazanacak ve İMKB daha istikrarlı bir döneme girecek" dedi. Mete Uğurlu, bireysel emekliliğin 9 Ağustos’ta yürürlüğe giren yeni yönetmelikle atak bir döneme de girdiğini hatırlatarak, "Emeklilik şirketlerinin önüne yeni açılımlar getirildi. Birincisi, vakıf sandıklarının devri, ikincisi ise vesting dediğimiz hak kazanma süresi. Bu iki düzenleme sektöre ciddi ivme kazandıracaktır" dedi.
Mete Uğurlu, finans sektörü içinde, tüm taraflara karşılıklı fayda sağlayan en iyi sistemin bireysel emeklilik sistemi, bu konuda ise en şeffaf ülkenin Türkiye olduğuna da dikkat çekti. Mete Uğurlu, hisse senedi fonlarındaki kayıplara rağmen yılbaşından beri yatırım fonları içerisinde sadece emeklilik fonlarının değer kazandığına ve yüzde 25-26 bandında büyüdüğüne de dikkat çekerek, "Umarız ki sektör olarak bu rakamları, geçen yıl olduğu gibi çok yüksek noktalara taşırız" dedi. Mete Uğurlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
"İnsan kaynakları alanında son zamanlarda yapılan anketler de gösteriyor ki, çalışan kesim artık bireysel emekliliğe daha fazla rağbet ediyor. İnsanların yüzde 25’i artık işverenlerinden önce maaş artışı, sonra bireysel emeklilik bekliyor. Bu tarz olumlu gelişmeler de kanıtlıyor ki grup emeklilik önümüzdeki dönemde daha da yükselişe geçecek."