Eskiden müteahhitlik deyince akla otoyol, köprü inşaatları gelirdi. Şimdi ise konut müteahhitleri ön plana çıkmaya başladı.Yeni
SON yıllarda sektörünün gelişimine pararel olarak hızla büyüyerek Türkiye’nin en büyük holdingleri haline gelen gayrimenkul şirketlerini artık üniversite mezunu, bir kaç dil bilen, yurtdışında eğitim görmüş ikinci ve üçüncü kuşak genç müteahhitler yönetmeye başladı. Aile şirketlerinde, görevleri babalarından devralıp yönetime katılan ikinci kuşak müteahhitler, eğitim almadan alaylı olarak yetişen babalarının aksine ’Okumuş çocuklar’ olarak sektörü geliştirmek için kolları sıvadı. Aldıkları eğitime yurtdışı deneyimini ekleyerek daha vizyoner bir yönetim anlayışına sahip genç patronlar, Türk şirketlerin artık sadece iç pazarda değil uluslararası pazarlarda da ses getiren projelere imza atmalarını sağladı. Tüm dünyayı etkisi altına alan finansal kriz ortamında dahi farklı pazarlama yöntemlerini devreye sokan ikinci ve üçüncü kuşak müteahhitler, projelerine olan talebi canlı tutmayı başardı.