İstanbul'un tam merkezinde bulunan Ali Sami Yen Stadyumu 1964 yılında inşa edildi ve de resmi açılışı 20 Aralık 1964'te Türkiye-Bulgaristan milli maçıyla yapıldı.
Adını Galatasaray'ın kurucusu Ali Sami Yen`den alan stadyum, o günden bu güne Galatasaray Futbol Takımı'nın evi kabul edilmektedir.
Ali Sami Yen Stadyumu özellikle son yıllarda Avrupa Kupası maçlarındaki inanılmaz atmosferden ötürü dünya çapında efsanevi bir konuma kavuştu. Taraftarlar ve futbol tutkunları arasında daha çok 'Cehennem' olarak bilinen, 24.000 koltuk kapasiteli stadyum Galatasaray ve Avrupalı rakipleri arasında gerçekleşen sayısız unutulmaz karşılaşmaya ev sahipliği yaptı.
1,400 lüks 290 KVA projektör ile aydınlatılan stadyumun rekor katılımı, koltukların olmadığı dönemde 39.000 kişi olarak (1987, Galatasaray-Eskişehirspor karşılaşması) olarak gerçekleşmiştir.
Sahanın genişliği ise 105m x 65 metredir.
GS Kulüp Merkezi
Ananevi Kulüp merkezimiz Beyoğlu, Hasnun Galip Sokakta bulunmaktadır.
Kulüp merkezimizin giriş katında muhasebe-finansman bölümleri yer almakta, 1. Katta Genel Sekreterlik, Hukuk İşleri, Stadyum`dan sorumlu bölümler, Sicil Kurulu, bilgisayar merkezi ve diğer idari bölümler görev yapmaktadır.
2. Katta Voleybol Şubesi idari işleri, Divan Kurulu Üyeleri odası, 3. Katta ise özellikle voleybolcularımızın antrenman yaptığı spor salonu bulunmaktadır.
1. Kattaki toplantı salonunda zaman zaman yönetim kurulu toplantıları periyodik icra toplantıları ve diğer günlük toplantılar yapılmaktadır.
Kulübümüzde profesyonel kadrolaşmanın ilk adımları Genel Sekreterlik fonksiyonunun 1996'da yürürlüğe girmesiyle başlamış ve Hukuk Müşavirliği, Finansman ve Mali Kontrol, İnsan Kaynakları, Basın Yayın Halkla İlişkiler, Ticari Faaliyetler birimleri ve İcra Komitesi'nin kurulmasıyla devam etmiştir.
Bu çerçeve içinde organizasyon şemaları ve yönetmeliklerin yürürlüğe konulması, bilgisayar sistemlerinin yenilenmesi gerçekleştirilmiştir.
Şirket kurmak için tüzük maddelerinde değişiklikler yapılmış ve yıllık resmi Taraftar Dernekleri toplantıları düzenlenmeye başlanmış, ilk Fan Kulübü kurulmuştur. Yerli ve yabancı kuruluşlara isim haklarımızın kiralanmasında yeni düzenlenmelere geçilmiştir.
Florya Metin Oktay Tesisleri
Adını Galatasaray'ın efsanevi forvet oyuncusu Metin Oktay'dan alan Metin Oktay Tesisleri Florya'da 80 hektarlık bir alanda kuruludur.
Metin Oktay Tesisleri; Merkez Yönetim Binası, Kamp Binası, dört adet tam boy futbol sahası, Genç Takım Tesisleri, Kapalı Spor Salonu, Galatasaray Futbol Okulu, Galatasaray Hastanesi, restoranlar, eğlence alanlarının yanısıra Galatasaray Basketbol ve Voleybol takımları için yapılmış olan eğitim tesislerinden oluşmaktadır.
Türkiye Milli Eğitim Bakanlığı'nın yetkisi altında bulunan Futbol Okulu, ülkenin dört bir yanından seçilen küçük oyuncular için kalitesi resmi açıdan tamimiyle onaylanmış bir okul durumundadır. Yatakhanelerde kalan çocuklar bakanlığın eğitim programına uygun olarak eğitim görmektedir.
Küçükçekmece Kürek Tesisleri
Küçükçekmece'de 1999 yılının mayıs ayında açılan, teknolojinin son gelişmeleriyle donatılmış kürek tesisi 200 kürekçiye ev sahipliği yapmaktadır.
Tesisler Küçükçekmece Gölü kıyısında olması nedeniyle kürekçilik sporunu sevenlere çok büyük fırsatlar ve kolaylıklar sunmaktadır.
Küçükçekmece Kanarya Mevkii'nde bulunan 41,000 m2 sahalı göl üzerindeki dolgu alan, Kulübümüze 29 yıllık irtifak hakkı yapılmak üzere 1997'de ön izinle tahsis edilmiştir.
Ancak mevcut alan İSKİ`nin planlarına göre içme suyu havzası içinde kaldığından yapılaşmaya izin verilmemektedir. Bu meyanda inşa edilmiş Kürek Tesisimiz faal haldedir.
Kürek tesislerimizde çevre gençlerine ve sporcularına da kiralanabilen, aydınlatması olan 2 halı saha, piknik alanı, dolaşım alanı, çay bahçesi, futa ve diğer teknelerin çekilebileceği beton platformlar bulunmaktadır.
Ana yapıyı teşkil eden 120 teknelik kayıkhane, futaların birbiri üstüne istif edilebilmesini sağlayacak şekilde yüksek tutulmuştur, Aynı hacimdeki asma katta futa tamirleri yapılmakta ve zemin katın kayıkhane dışında kalan bölümünde idare, toplantı salonu, lokal mutfak, kafeterya, sporcu kamp alanını teşkil eden odalar ve en önemlisi çeşitli ekipmanlarla donatılmış büyük bir kondisyon merkezi bulunmaktadır. Soyunma odaları ve tuvaletler bu bölümün hemen yanında planlanmıştır.
Dış alanlardaki halı saha ve futbol sahalarında dışarıdan gelip spor yapmak isteyenlerin Kürek Tesislerinin kapalı bölümlerine alınmaması için, tesis girişi ile spor sahaları arasında kalan bölüme, içinde soyunma odaları, lokal ve kafeterya bulunan bir yapı ilave edilmiştir.Tesislerimizde ayrı bir yapı olarak yer alacak restoranın yapımı henüz gerçekleştirilememiştir.
Kulübümüz sportif faaliyetlerinin yani sıra temiz çevre etkinliklerine öncülük etmektedir, Kulübümüzün amacı Küçükçekmece Gölü'nün yaşayan ve temiz bir göl olmasını, su sporları ve rekreasyon merkezi olmasını sağlamaya çalışmaktır. Tesisteki personel çevreden istihdam edilmektedir.
Kürek takımımız son yıllarda yurtiçi ve yurtdışında şampiyonluklar kazanmış ve Kulübümüzü mükemmel şekilde temsil etmiştir.
Kulübümüz ile Federasyon arasında yapılan işbirliği sonucu Kürek Milli takımımız da tesislerimizde zaman zaman kamp yapmaktadır.
Binicilik Tesisleri
İstanbul'un yeni iş merkezi Maslak'ta bulunan Binicilik Kulübü, sık bir ormanla çevrili bir vadi görünümündedir. Kır evi tarzında inşa edilmiş olan tesiste restoran ve minikler için Pony Club (midilli kulübü) de bulunmaktadır.
Pony Club'da değişik boy ve cinsteki 25 adet okul atıyla eğitim verilmektedir. Binicilik derslerinde öğrenciler bir Pony'nin üzerinde eğitim almaktadırlar. Gereğine göre öğrencilere görevli personel eşlik etmekte ve ders sırasında çocukların güvenliği sağlanmaktadır.
Merkezimizde görevli genç bayan öğretmenler, Türkiye'nin konusunda uzman ilk eğitmen kadrosunu oluşturmaktadırlar.
Pony Club, yabancı lisanlarda ders almak isteyenlere, özellikle yabancı uyruklu öğrencilerine, ingilizce, fransızca ve almanca dillerinde binicilik eğitimi verebilmektedir.
Ülkemizde binicilik eğitimi, Pony Club'ın girişimiyle uluslararası standartlara erişmiştir.
Galatasaray Adası
İstanbul Boğazı'nda küçük bir kara parçasından ibaret olan Galatasaray Adası'nın Galatasaray Camiası için özel bir yeri vardır. Enfes bir boğaz manzarasına sahip olan benzersiz konumu sayesinde barlar, restoranlar ve iki yüzme havuzuna ev sahipliği yapan Galatasaray Adası , bütün spor tesisleri arasında türünün tek örneği sayılmaktadır.
Benzersiz konumundan ötürü şimdiden vazgeçilmez bir mekan olan Galatasaray Adası bütünüyle yeniden inşa edilecek, Galatasaray camiası ve İstanbullulara eğlence ve dinlence merkezi olarak hizmet verecektir.
Kalamış Su Sporları Merkezi
Galatasaray'ın Anadolu yakasında bulunan Kalamış Su Sporları Merkezi Galatasaray'ın yüzme ve sutopu takımlarına da ev sahipliği yapmaktadır.
Riva
Asya yakasında bulunan Riva İstanbul'un belki de en değerli kara parçalarından biri kabul edilmektedir. Riva `da sık ormanlarla kaplı, vahşi doğaya ev sahipliği yapan arazinin büyük bir bölümü Galatasaray'a aittir. Araziye yüzlerce milyon dolar değer biçilmektedir. Kulübümüz, bugün Riva' daki arazisinin değerlendirilmesi için gerekli çalışmaları sürdürmektedir. Galatasaray bu arazide Galatasaray camiası için lüks bir konut projesi olan Galatasaray Köyü'nü oluşturmayı planlamaktadır.
Galatasaray Olimpik Yüzme Havuzu
Üsküdar Burhan Felek Spor Kompleksi içinde yer alan Galatasaray Olimpik Yüzme Havuzu, 16 Eylül 2006'da hizmete açıldı. Daha önce üstü açık olan havuz, Galatasaray'ın yaptığı tadilat ile kapalı ve tam olimpik hale getirildi.
Havuzda çatı kolonları, tribünlerin önünden geçmediği için seyircilerin müsabakaları tam olarak izleyebilmesi mümkün oluyor. 543 kişilik tribün kapasitesine sahip havuz ayrıca, sutopu, su balesi ve sualtı rugby gibi branşlara da hizmet verebiliyor. Dünya ve Olimpiyat Şampiyonaları'nda da kullanılabilecek tesisten günde 600 ile 800 kişi yararlanabiliyor.
50 sporcunun yatılı olarak kalabildiği tesiste, havuz ısısının 29-30, çırpınma havuzu ısısının ise 31-32 derece olması; kışın da sağlıklı şartlarda yüzülebilmesine olanak sağlıyor.
Sporcu sağlığı için suyun kloru da dünya standartlarında tutuluyor. Yerden ısıtmalı tesiste, rutubetten arındırıcı santraller bulunuyor.
Paslanmaz malzemeden üretilen atlama taşları, alüminyum korkuluklar da yenilenen tesisin diğer dikkat çekici unsurları arasında.
Enine 20, boyuna 10 ise kulvara sahip Galatasaray Olimpik Yüzme Havuzu, 25x50 metrelik bir alan kaplıyor. Haftanın belli saatlerinde halka da açık olan tesis bünyesinde, engelliler ve 0-6 yaş arası çocuklar için havuzlar da yer alıyor