Yeri busı mı bilmiyorum ama yine de sorayım, ben Haziran 2007 4 yıllık lisans mezunuyum, okuduğum süre içerisinde 3. sınıfta 4 yıllık açıköğretim fakültesine başladım ve halen devam ediyorum, bana açıköğretim bürosundan askerlik tecilimi okuduğum sürece bir sınıfta 2 kere üstüste kalmayacak şekilde belli bir yaşa kadar uzatabileceğim söylendi. Yine aynı şekilde askerlik şubesinde tecil kağıdı alırken öğrencilikten dolayı tecilli olduğum söylendi. Bu sene askerlik şubesine uğradım ve bir iş başvurusu içi,n tecil kağıdı istediğimde bana haziran 2007 mezunu isem en fazla 31 Temmuz 2009 tarihine kadar tecil uzatabileceğim söylendi ve iş başvuru şartı en az 15 Eylül 2009 'a kadar tecilli olmalı. Geçen seneki yanlış yönlendirmeler yüzünden şu anda ne yüksek lisansa başvurdum ne de başka çaba sarfettim.
Sorum şu olacak, ben tecil süremi 31 Temmuz 2009 tarihinden Aralık 2009 tarihine hangi hallerde çekebilirim. Bir nedenden dolayı çürük raporu alma ihtimalim düşükte olsa var ama ben askerliğimi yapmak istiyorum bu zaman iş başvuru şartını sağlamalı...