TAVSAN
Temel ava çikmis, eli bos dönmemek için kasaptan bir tavsan almis.
Fadime:
-"Ha pu neturda , soyulmus tavsani nasil avlaysun?"
Temel :
-"Haçan sevisirken yakaladum, çiyinmeye firsatu olmadi, furdimm oni da!.."
TEMEL'IN TARLASI
Temel köyünün en yüksek yamacina çok zor sartlarda ev insaa ediyor,yanina da güzel bir tarla ekiyor. Bu isler için bir kaç yilini harciyor. Karisi Fadime'yle yasamaya basliyorlar.
Gel zaman git zaman,bir gece çok siddetli bir firtina kopuyor. Yagmur sele karisiyor. Gök gürültüsü ve yildirimlar çakiyor.Temel bir hisimla disari çikiyorki tarlanin yerinde yeller esmekte.Açiyor ellerini:
-"Ey Ya Rab'bim; o kadar emek verdugum tarlanun ettun içine, birde çakmagini çakupta bakaysin ki ne ettum diye."
ZEYTIN-PEYNIR
Amerikada baslayan fare istilasina bir türlü çare bulamayan bilim adamlari kara kara düsünürken, birden kapi çalinmis.
-"Kim o?"
-"Benim adim Temeldur".
Temel içeri girmis ve;
-"Usaklar, bu fare meselesini söyle halledecegiz.., Bir tahta alip ortasina bir jilet koyacagiz, ,jiletin bir kenarina zeytin bir kenarina peynir koyacagiz.. Fare gelecek boynunu uzatip 'Zeytinimi yesem, peynirimi yesem' diye saga-sola bakarken boynu kesilecek ve ölecek.." der demez Temeli zorla disari çikarmislar...
Bilim adamlari yine kara kara düsünürken , Temel hizla içeri dalmis ve ;
-"Buldum usaklar demis, Sistem ayni fakat daha ucuz. Peynir de yok zeytinde..."
-"Eee!" demis bilim adamlari, "Nasil olacak bu is.."
Temel gayet sakin;
-"Jiletli tahtayi odanin ortasina koyuyoruz, fare geliyor, basini uzatiyor saga-sola bakarak;
-"Zeytin nerdeee!, peynir nerdee!.".
OLSA IDI DEDUK
Temel 40 arkadasi ile bir takaya binerler karadenize gezmeye açilirlar.
Biraz dolastiktan sonra kaptan hepsini toplar.
-"Arkadaslar, bu 40sandik altini nasil paylasacagiz" der.
Her kafadan bir ses çikar.
Olurdu!, olmazdi!, öyle olsun! böyle olmaz' derken kavga çikar hepsi birbirini öldürür.
Bir temel yarali kalir. Taka kendi halinde kara denizde dolasirken Sahil güvenlik görür takaya yaklasip yukari çikarlar ki hepsi ölmüs, bir yarali var. Hemen takayi sahile çekerler.
Temel'i hastanede tedavi ettirdikten sonra karakola alirlar, sorguya çekerler.
Komser sorar:
-"Oglum ne oldu anlat bakalim."
Temel baslar:
-"40 çisi takaya binduk, cezmeye çiktuk. O arada kaptan 40 sandik altini nasil paylasacagimizi ortaya atti, anlasamaduk kavga çikti. Durum budur."
Komser.
-"Oglum biz takayi aradik, takada hiç bir sey yok. Nerede 40 sandik altin!."
-"Komserum, 40 sandik altin var diyen çiim, biz de olsaydi deduk!."