DAIMA DOGRUYU SOYLEYIN
Isadami,ofisinde geç saatlere kadar sekreteri ile ciddi ciddi çalisir. Geç olmustur, günün yorgunluguna ek olarak acikmislardir.
-"Hadi çikalim artik, gidip bir seyler yeyip evlerimize gidelim"
Çikarlar, bir lokantada iyi bir aksam yemegi yerler, biraz da alkol alirlar, sora isadami, sekreterini evine birakir.O ara, sekreter, nezaketen, bir kahve içmek
isteyip istemedigini sorar. Isadami da neden olmasin diye düsünüp kabul eder.Kahveyi içki takip eder, içkiden sonra ruhlar isinir ve birlikte olurlar.
Isadami kalkar, evine gider. Sabah 04 civaridir. Arabayi parkeder, cebinden bir tebesir çikartir,ceketine pantolonuna bir kaç çizik atar biraz tebesir tozu serper ve içeri girer. Karisi ayakta beklemektedir.
-"Neredeydin ?" diye sorar.
Isadami da :
-"Aysel'le geç saate kadar çalistik,sonra yemege gittik, onu eve biraktim yemekten sonra, ama beni kahve içmege çagirdi, kahveydi, sohbetti, içkiydi derken
kendimizi yatakta bulduk,anca toparlandim, geç kaldim, özür dilerim karicim" der.
-"Yalanciii ! Yine bütün gece o zibidi arkadaslarinla bilardo oynayip bira içtin di mi ! sen adam olmayacaksin ruhun serseri !"
DAIMA DOGRUYU SÖYLEYIN, NASIL OLSA KARSINIZDAKI INANMAK ISTEDİGİNE INANIR
GECERLi MAZERET
Sürücü dikiz aynasinda kendisini izleyen polis aracini gorunce, kacabilecegini dusunerek Gaza dokunur. Ancak Polisi atlatamayacagini anlayinca pes ederek kenara ceker.
Polis arabadan cikip surucunun yanina gelir ve sorar:
-"Bugun oldukca yoruldum. Mantikli bir Mazeretin varsa seni birakacagim."
Surucu dusunur ve yanitlar:
-"Karim gecen ay beni bir polis icin terk etti. Aynadan Polis aracini gorunce, kactigi polis onu geri getiriyor sandim."
- "Pekala, gidebilirsin..."
AKIL
Bir akil hastanesini ziyareti sirasinda, adamin biri sorar:
-"Bir insanin akil hastanesine yatip yatmayacagini nasil belirliyorsunuz? "
Doktor:
-"Bir küveti su ile dolduruyoruz. Sonra hastaya üç sey veriyoruz. Bir kasik, bir fincan ve bir kova. Sonra da kisiye küveti nasil bosaltmayi tercih ettigini soruyoruz. "
-"Siz ne yapardiniz? "
Adam:
-"OOO ! Anladim. Normal bir insan kovayi tercih eder. Çünkü kova kasik ve fincandan büyük. "
-"Hayir" der doktor.
-"Normal bir insan küvetin tipasini çeker."
Akil sadece bize sunulanlar disinda çözüm bulmaktir.
SARISIN
Sarisin umutsuz bir sekilde kocasinin isyerine telefon eder:
-"Bir yap-boz yapmaya basladim ama olmuyor. Moralim çok bozuk kocacim.."
-"Sakin ol sevgilim, bir örnek var mi önünde?"
-"Evet kutunun üzerinde bir horoz resmi var ama yapamiyorum, bütün parçalar birbirine benziyor!! "
-"Önemli degil hayatim, az sonra eve gelirim beraber deneriz.."
Adam eve döner ve sarisini yap-bozun önünde hiçkiriklar içinde bulur:
-"Bak sevgilim, tatlim benim.. Gel misir gevreklerini kutusuna dolduralim ve bundan kimseye bahsetmeyelim.. "