TAKSI SOFORU
Bir gun taxiye binen bir musteri sofore bir sey sormak icin hafifce omuzuna dokunur.
Sofor bir ciglik atip,direksiyonun kontrolunu kaybeder, bir otobuse carpmak uzere iken direksiyonu kirar, kaldirima cikip,bir vitrinin onunde arabayi durdurur arkaya donup musteriye:
-"Hayatta bir daha bunu yapmayin!" diye bagirir.
Musteri ise sakinlikle bir ufacik dokunmanin onu bu kadar korkutup sicratacagini dusunemedigini soyler.
Bu arada kendini toparlamis olan sofor, musteriye dönüp:
-"Haklisiniz, aslinda sizin kabahatiniz yok, bugun benim ilk taxi soforlugum , 25 senedir cenaze arabasi soforuydum"
AKILLI KOPEK
Buyukce bir kopek agzinda bir torbayla kasap dukkanina girer.
Agzindaki torbayi yere birakir, kasabin karsisina oturup bekler.
-"Bu da nesi" der kasap diger musterilerine bakarak.
-"Herhalde et alacak" der birisi.
Kopek de tasdik eder :
-"Hav"
-"Nasil et istiyorsun bakalim, kiyma, kusbasi, biftek?"
-"Hav" diye keser kopek kasabin sozunu.
-"Peki ne kadar?, bir kilo, iki kilo?"
Tekrar
-"Hav" sesi duyulur.
Sasiran kasap siparisi sarar ve torbaya yerlestirirken, etin parasinin da torbada oldugunu gorur. Kopek dukkani terk ederken kasap meraktan catlayacagina kopegi takibe karar verir, dukkani da yardimcisina emanet eder.Kopek bir kac sokak otede bir apartmana girer, ucuncu kata cikar ve bir kapinin onunde durarak pencesiyle kapiya vurmaya baslar.
Kapiyi kizgin bir adam acar ve baslar kopege bagirmaya. Izlemede olan kasap ortaya cikar ve adama ;
-"Dur bir dakika " der "Ne yapiyorsun? Gordugum en akilli kopek, ona niye bagiriyorsun ?"
Adam ;
-"Akilli mi ?" der," bu hafta uc oldu, anahtarini yanina almayi unutuyor."
EMLAKCI
Gariban bir köylü sehre inmis.
Büyük bir magazada iki kisinin karsilikli oturup konustuklarini görmüs.
Içerde bir masa ve üç dört koltuktan baska bir sey görünmüyormus.
Merak etmis ve içeri girmis:
-"Selamünaleyküm agalar."
-"Aleykümselam hemserim ne istiyorsun?"
-"Merak ettim acaba burada ne satiyorsunuz?"
Köylü ile dalga geçmek isteyen emlak komisyoncusu siritarak cevap vermis:
-"Esek satiyoruz."
Köylü de tasi gedigine yerlestirmis:
-"Sadece ikiniz misiniz yoksa daha var mi?"
DOGUM GUNU
Yillar sonra cocuk evlenmis, coluk cocuk sahibi olmus. Birgun, gecenin bir yarisi saat 3:30 civarlari telefonu calmis. Telefondaki ses, annesinin sesiymis
Cocuk;
-"Ne var anne ya, ne istiyorsun bu saatte, neden beni rahatsiz ediyorsun? Sabah arasan olmaz miydi?" gibilerinden, annesini azarlayici sozler sarfetmis.
Annesi, biraz buruk, biraz da aglamakli bir ses tonu ile;
-"Bundan 25 yil once de bir gece yarisi 3:30 da sen beni rahatsiz etmistin. DOGUM GUNUN KUTLU OLSUN OGLUM.." demis...