Türkiye'nin En İyi Paylaşım Sitesine Hoşgeldiniz
Forumdan yararlanmak için üye olunuz!!!
Forumdan yararlanmak için üye olunuz!!!
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

gєℓ∂ιğιηιz ιçιη тєşєккüяℓєя...

AnasayfaGirişAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yapanasayfa

fıkralar 65

3 posters
YazarMesaj
wacketsan
ѕιтє ѕαнιвι z4т3η
ѕιтє ѕαнιвι z4т3η
wacketsan

Erkek Mesaj Sayısı : 1369

fıkralar 65 Empty
MesajKonu: fıkralar 65   fıkralar 65 I_icon_minitimeCuma Ekim 10, 2008 4:42 pm

MOIZ ILE ARON

Iki Yahudi arkadas, piyasayı arastirmislar ve o sene hangi renkteki kumasin moda olacagini ögrenmislerdi. Bütün varliklarini paraya çevirdiler. Piyasadaki bütün haki kumaslari satin aldilar. Depolari bu renkteki kumaslarla doldu ancak kimsenin bu kumaslara talip olmadigi görüldü. Iki kafadar artik iflasin esigine gelmislerdi. Moiz ve Aron dertli dertli oturuyorlardi.

Artik biçagin kemige dayandigi bir gün kapi çalindi ve içeriye bir albay girdi:

- "Sizde dedi haki renkte kumas var mi?"
Kulaklarina inanamadilar. Hemen atildilar:
- "Evet albayim var, gösterelim" dediler. Albay, dikkatle kumaslari inceledi.
- "Çok begendim," dedi. "Bu sene askerlere 200.000, subaylara 50.000 adet haki renkte elbise yaptiracagiz. Ancak tabii ki benim tek basima begenmem yetmez. Generalimin de oluru lazim. Bana bir parça numune verin. Yarin öglen 12'ye kadar telgraf çekersem iptal ederim. Eger telgraf gelmezse kumaslari kesip imalata baslayabilirsiniz."

O gece bitmek bilmedi. Kimi zaman ümitlendiler, kimi zaman "ya iptal olursa" diye gögüs geçirdiler. Ertesi gün saat 11, 11.30, 11.45, gözleri yolda, korku ile postaciyi beklediler. "Gelmesin" diye dua ederek.12'ye 5 kala postaci sokagin kösesinden gözüktü.
"Belki bize gelmiyordur" diye ümitlendiler. Ancak postaci gelip kapilarini çaldi. Moiz, büyük bir kederle koltuga çöktü. Aron da çaresiz kapiyi açti.
Postacinin elinde bir telgraf vardi.
Aron titreyen elleri ile telgrafi açti, okudu ve sevinçle seslendi:

- "Müjde Moiz, baban ölmüs!"

AKILLI KOPEK

Adamin birisi Afrika'da safariye çikarken yanina minik köpegini de almis. Minik köpek bir gün ormanda dolasip, kelebekleri kovalar, çiçekleri koklarken kayboldugunu fark etmis.

Ne yapacagini düsünürken bir de bakmis ki karsidan leopar geliyor, belli ki günlük yiyecegini ariyor. "simdi basim dertte" diye düsünmüs minik köpek. Etrafina bakmis yerde kemik parçalarini görmüs.

Hemen arkasini leoparin geldigi yöne dönerek kemikleri kemirmeye baslamis, bu arada da arkadaki hareketi kestirmeye çalisiyormus. Leopar tam saldiracakken minik köpek kendi kendine konusmus;
-"Ne kadar lezzetli bir leoparmis, acaba bundan bir tane daha var mi?"
Bunu duyan leopar bir anda donmus kalmis ve en yakandaki agaca tirmanmis.
-"Tam zamaninda kurtardim yoksa bu köpege yem olacaktim" diye düsünmüs.

Bütün bunlar olup biterken bir baska agacin üstündeki maymun olanlari izliyormus. Bildiklerini kullanarak leopardan nasil kurtulacagini düsünmüs. Leoparin yanina giderek neler oldugunu anlatmis, leopar çok sinirlenmis ve maymuna :
-"Atla sirtima gidip sunu yakalayalim" demis.

Ancak minik köpek neler oldugunu ve leoparin sirtinda maymunla beraber hizla kendine geldigini fark etmis, "Simdi ne yapacagim" diye düsünürken kaçmaya tesebbüs etmemis, bunun yerine arkasini yine leopara dönerek kemikleri kemirmeye devam etmis.

Tam leopar saldiracakken yine kendi kendine konusmus;

-"Bu aptal maymun nerede kaldi? Yarim saat önce bir leopar daha getirsin diye gönderdim hala haber yok�

AMIN

Üç Amerikan askeri irakli bir amcanin bakkalina girerler.alis veris yaparken "Kahrolsun Amerika" diye ses duyarlar. Etrafa bakinirlar ve sesin bir papagandan geldigini görürler. Bunun Üzerine irakli bakkal amcaya
-"Bu papagani buradan yok et yarin geldigimizde görürsek seni mahvederiz" derler.
Askerler gittikten sonra bakkal amca kara kara düsünmeye baslar çünkü papagan kusunu çok sevmektedir. Derken aklina cami imamlarinin papagani gelir. Hemen imamin yanina kosar basindan geçenleri anlatir ve
-"Hocam eger sakincasi yoksa papaganlari degiselim" der.
Hoca kobul eder ve degisim gerçeklesir.
Ertesi gün isgalci amerikan askerleri gelir, papagani görürler ve kizarak
-"Biz sana bunu yok edeceksin demedik mi?"
amca bu papagan o degil desede inandiramaz. Sivri zekali askerin biri ben simdi anlarim bunun dünkü papagan olup olmadigini der ve papaganin tekrarlamasini umarak bagirir:
-"Kahrosun amerika!!"
Ses çikmyinca bakkal amca dahil hep birlikte bagirmalarini söyler:
-"Kahrolsun amerika!"
(ses yok)
-"Kahrolsun amerika!"
(ses yok)
-"Kahrolsun amerika!"
Papagan dile gelir

-"Amin evlatlarim!.."

TOP PATLADI

Tilki ormanda gezmekdedir. bir agacin dalinda asili bir geyik budu görür.
Açtir ama süphelenir kontrol etmeye baslar ve görür ki bu bir tuzak. Geyik budu bir iple bombaya baglidir. Epeyce uzaga gider ve basini kollarinin üzerine koyarak yatar, biraz sonra kurt gelir, budu görür ve yatan tilkiyi de tabi...
Tilkiye sorar:
-"Napiyorsun dostum!."
Tilki cevap verir:
-"Hiçç... yatiyorum."
-"Burda bir but var.."
-"Evet var"
-"Neden yemedin?"
Tilki sakince cevap verir ;
-"BU GÜN ORUCUM"
Kurt kendinden emin ;
-"Ben yiyeyim o zaman!"
Tilki:
-"Buyur afiyet olsun" der.
Kurt but'a uzanir uzanmaz bir patlama ortalik toz duman kurt yarali hareketsiz 10 metre uzakta perisan halde yatarken tilki sakince budu yemeye baslar.
Bunu gören kurt;
-"LAN SEREFSIZ HANI ORUÇTUN"
Tilki piskin piskin;

-"Biraz önce top patladi, duymadin mi?"
http://zeytinliyiz.benimforum.org
devil
Co-Admin
Co-Admin
devil

fıkralar 65 Empty
MesajKonu: Geri: fıkralar 65   fıkralar 65 I_icon_minitimePaz Kas. 09, 2008 12:13 pm

paylaşım için saol
Desertion
Admin
Admin
Desertion

Erkek Mesaj Sayısı : 1407

fıkralar 65 Empty
MesajKonu: Geri: fıkralar 65   fıkralar 65 I_icon_minitimePaz Kas. 09, 2008 3:49 pm

paylasımın için tşkrlr...
http://zeytinliyiz.benimforum.org/

fıkralar 65
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» fıkralar 2
» fıkralar 18
» fıkralar 34
» fıkralar 50
» fıkralar 66