MISIR'A KADI OLDU
Bir gun Hoca, gene esegini kaybeder.
-"Eee, bu kacinci! Gayri canima tak etti!, illalah bu tas kafalinin elinden! Aklini basina alsin da, biraz da o beni arayip bulsun!" diye soylenir ve aramak icin Suradan suraya adimini atmaz.
Aradan gunler, aylar gecer. Körolasi ne doner gelir, ne bir kuru selam gonderir.
Gunlerden bir gun Hoca esekler basi Deli Omer'i gorur:
-"Bu herifin azicik kulagi deliktir. Sunun bir agzini ariyayim! der"
Mevzuyu Deli Öner'e acar..
-"Hocam, Duymadin mi, senin esek Misir'a kadi oldu!"
Bunu duyunca, Hoca basini sallar:
-"Tevekkeli degil; ben bizim çömeze ders verirken, o da kulaklarini dikip dinliyordu!."
BAKAN KARISI
Bakanlardan birinin ölmesiyle baska bir milletvekili onun süresini doldurmak üzere seçilmis.
Adam hemen karisina telefon ederek, bu haberi vermek istemis :
-"Hatun, bir bakan karisi olmak ister miydin?"
Karisi biraz düsündü sonra:
-"Hangisinin?"
GUNES TUTULMASI
Albay, binbasiya:
-"Yarin günes tutulacak. Bu her zaman görülen bir sey degildir. Erleri talim elbiseleri ile talim meydanina getirin de olayi görsünler. Ben de orada bulunup kendilerine gerekli bilgiyi verecegim. sayet yagmur yagarsa, tabii bir sey göremeyiz. O zaman erleri, üstü kapali talimgaha götürürsün."
Binbasi, yüzbasiya:
-"Albayin emri ile yarin sabah saat dokuzda günes tutulacak. Bu her zaman görülen bir olay degildir. sayet hava kapali olursa bir sey görülemeyecektir. Bu durumda tutulma, kapali talimgahta gerekli talim elbisesiyle yapilacaktir."
Yüzbasi, tegmene:
-"Albayin emri ile yarin sabah dokuzda talim elbisesi ile günes tutulmasinin açilis merasimi yapilacaktir. sayet yagmur yagarsa ki bu durum pek görülen bir olay degildir, Albay kapali talimgahta gerekli bilgiyi verecektir.
Tegmen, basçavusa:
-"Yarin sabah dokuzda hava güzel olursa, talim kiyafeti ile albay tutulacak. Kapali talimgahta yagmur yagarsa, alayin meydaninda manevra yapilacak. Çünkü bu her zaman görülen bir olay degildir."
Basçavus, askere:
-"Yarin sabah saat dokuzda kapali talimgahta Albayi tutacagiz. Sabah hepiniz talim teçhizat ile hazir olun."
Askerler kendi aralarinda:
-"Yarin sabah bizim basçavus Albayi tutuklayacakmis."
NEREDEN BILSIN
Adamin biri kendini fare zannettigi için akil hastanesine düsmüs.
Tedavisi bittikten sonra doktor sormus.
-"Simdi sen bir fare misin yoksa insan mi?"
Deli :
-"Fare olur mu doktor bey ben bir insanim."
Doktor :
-"O zaman artik gidebilirsin iyilestin artik."
Deli kapidan çikmis ve "imdaaaaaat!.." diye bagirarak tekrar içeri girmis doktor �Ne oldu� demis...
Deli :
-"Bir kedi gördüm de ondan korktum."
-"Sen hani artik kendini bir fare zannetmiyordun?"
-"Ben fare olmadigimi biliyorum da kedi nerden bilsin.."
DAHA EVLENMEDIK
Kadin:
-"Evlendigimiz zaman, senin bütün üzüntülerini ve sorunlarini paylasmak istiyorum�"
Adam:
-"Çok tatlisin hayatim... Ama çok sükür, benim hiçbir üzüntüm ya da sorunum yok."
Kadin:
-"Ama daha evlenmedik ki."
ESEK
Adamin birisi kendisi hakkinda kötü sözler söyleyen birine haddini bildirmek için evine gider.
Fakat adami evde bulamaz. Öfkesinden kapiya büyük harflerle "EsEK" diye yazip döner.
Bir kaç gün sonra o adamdan söyle bir yazi alir:
-"Bize gelmissin. Kapiya attigin imzadan anladim."