KAVGA SEBEBI
Karakolun kapisindan içeri bir küçük oglan girmis;
-" Polis amca, lütfen yardim edin babam sokakta 3 kisiyle kavga ediyo..."
Ve birlikte sokaga inmisler gerçekten de çocugun babasi 3 tane adamla tekme tokat dövüsüyo, polis sormus :
-" Peki hangisi senin baban?.."
Çocuk cevap vermis :
-" Bilmiyorum, zaten bu yüzden kavga ediyolar..."
KAYSERILI
Gözleri kör yanliz ve yoksul bir Kayserili kirlarda basibos dolanirken bastonuna degen sihirli lambayi alip içinden Cin çikarmayi basarmis.
Bu isten hayli biktigi belli olan Cin Kayseriliye söyle bir baktiktan sonra;
-"Senin hayli istegin vardir; simdi sen gözlerin açilsin istersin, zenginlik dilersin, evlenmeyi arzularsin, ama ugrasamam. Sadece bir dilegini yerine getirecegim. Iyi düsün ve ne isteyeceksen iste." demis.
Kayserili biraz düsündükten sonra dilegini söylemis;
-"Çocugumun saatlerce altinlarimi saymasini görmek istiyorum."
KOR ADAM
Kör bir adam yanlislikla Bayanlar Barina girer. Bara dogru ilerler ve bir içki ismarlar.
Biraz oturup, içkisini yudumladiktan sonra barmene seslenir:
-"Hey, bir sarisin fikrasi duymak ister misin?"
Birden bar, bomba düsmüs gibi sessizlesir. Kör adamin yaninda oturan kadin, tok bir sesle:
-"Hey bayim," der "Bu fikrayi anlatmadan önce bilmeniz gereken bes sey var. Birincisi, barmen sarisin bir kiz. Ikincisi kapi görevlisi sarisin bir kadin. Üçüncüsü, ben 1.90 boyunda karatede siyah kusakli bir sarisinim. Dördücüsü, saginizda oturan kadin profesyonel bir halterci ve sarisin. Besincisi, benim yanimda oturan kadin profesyonel güresçi ve sarisin. Yine de bu fikrayi anlatmak istiyor musunuz?"
Kör adam bir kaç saniye düsünür, sonra basini sallar:
-"Hayir, hiç sanmiyorum. Bes defa anlatamam."
HAVADA KAPAR
Adamin birinin karsi köyden birinden alacagi varmis.
Adam haber göndermis para gelmemis.
Atlamis karsi köye gitmis baslamis adami aramaya nafile bulamamis.
En sonunda adamin öldügünü ögrenmis ve mezarini bilen biriyle birlikte mesarligin yolunu tutmuslar.
Mezarinin basinda baslamis adama saymaya sövmeye..
-"Benim parami niçin vermedin, vermeden niçin öldün..."
Mezara getiren adam:
-"Abi o öldü!.." demis
Adam yine saymaya devam etmis. Yanindaki adam yine:
-"O öldü, hiçbirsey duymaz artik" demis.
Alacakli adam hiddetlenmis:
-"Essoglu, fatiha göndersek havada kapiyor da söylediklerimi mi duymuyor?.."
ONDAN HOSLANMADIM
Genç bir cocuk heyecanla annesine gelir ve asik oldugunu, evlenmek istedigini ve annesini tanistirmak istedigini söyler.
Ama sadece eglence olsun diye eve 3 kiz getirecegini ve annesinin evlenecegi kizi tahmin etmesini ister. Ertesi gun 3 güzel kizla eve gelir.
Otururlar bir sure sohbet ederler.
Bir sure sonra cocuk heyecanla annesine sorar "Tahmin ettin mi?" diye.
Anne duraksamadan cevap verir:
-"Ortadaki kizil saçli"
Oglan hayretle annesine sorar:
-"Inanilmaz, nasil bildin?"
Anne cevap verir:
-"Ondan hoslanmadim!."
ORDEKLER
Üç kadin arkadas bir kaza sonucu ayni anda hayatlarini kaybedip cennete giderler.
Cennetin kapisinda onlari karsilayan melek :
-"Bizim burada uymaniz gereken tek kural var. O da ördeklere dikkat edin, üstlerine basmayin yeter.." der.
Sonra kapi açilir üç kadin cennete girerler.Gerçekten de etrafta ördek doludur. Üstlerine basmamak adeta imkansizdir.
Dikkat etmesine ragmen kadinlardan biri kazayla bir ördegin üstüne basar.
Hemen Cebrail belirlenir.Yaninda son derece çirkin bir adam vardir. Kadini kolundan adama kelepçeler ve
-"Ördegin üstüne basmanin cezasi olarak sonsuza kadar bu çirkin adama kelepçeli olarak yasayacaksin" der.
Ikinci gün kadinlardan biri yine kazayla bir ördegin üstüne basar ve Cebrail anindanyaninda çok çirkin bir adamla gelip onlari kadina ceza olarak birbirlerine kelepçeler.
Üçüncü kadinin gözü bu olaylardan çok korkar. Digerlerinin akibetine ugramamak ve sonsuza kadar çirkin bir adama kelepçelenip yasamamak için her attigi adima acayip dikkat etmeye baslar.
Aradan aylar geçer ve hiç bir ördegin üstüne basmaz. Derken bir gün Cebrail belirir. Bu kez yaninda boylu poslu inanilmaz derecede yakisikli bir adam vardir.
Cebrail hiçbir sey söylemeden yakisikli adamla kadini kelepçeler ve yine birsey söylemeden çeker gider.
Kadin artik mutluluktan uçmaktadir. O güne kadar gördügü en yakisikli adamla kelepçelenmistir.
Adama döner:
-"Ben acaba ne yaptim da sonsuza kadar senin gibi güzel bir adamla birlikte olmayi hak ettim?"
Adam surati asik bir sekilde cevap verir.
-"Valla seni bilmem ama ben az önce bir ördegin üstüne bastim."