ALINTI
Alıntı:
Varlıksa eğer varlık olduğuna dair izler olmalıdır...hacmi, boyu, başı sonu
dünkü konusmamızdan ve bir sonraki yazımdan bunun yanlıs anlasılmaması ıcın acıklamalarda bulunmustum gene kopyalıyorum...
varolanda kesınlıkle varlıktır!...ama dıkkat et varolan dıyorum cunku onun bır sebebı yoktur!...cunku bır sebebe muhtac olsa varedılen derdım ve bızler gıbı varedılen herseyde onu deney asamasında tahlıl edebılrdık...
ve gelelım nacız soruna düşüncede bir varlıktır!... hatta sevmekte kendini belirli bir noktada hissettirir!...maddeleri nasıl algılıyoruz beş duyu organımızla bunlardan biride hissetmedir!..ben düşündüğümü hissediyorum ama ortada bir hacim veya maddeye özgü elle tutulur birsey göremiyorum!...misal düşünmemeyi düşünüyorum!...(bunu soyluyorum cunku sız bır maddeyı dusunmuyormusunuz demeyın dıye) ben sevdiğimi hissediyorum ama ortada buna dairde bir madde yapısı göremiyorum!... hani bir düşünce veya sevmek tası gibisinden birşey düşmüyor! ama hissediyorum!...demekki hissedilen hersey bir hacme veya maddesel oldugu idda edilebilecek hacim boyu başı sonu olmuyormuş...ki bunun nerden geldisini nerden gittisini sorgulamıyorum...sadece olana bakıyorum...ki senin soylediğin seyler boyut, hacim bir deney acısından maddenın olması gereken seylerdir!... varlıgının kanıtı acısından gereklı degıldır!...
ozaman hacmını tartamadıgın boyunu olcemedıgın basının ve sonunun ulasılamadıgı hatta hızının olculemeyecegı derecede bırseyın senın gozunde varlık olmaması gerekıyor!...ama sen bunun bir hacme ve boyuta sahip oldugunu hissedip bilebiliyorsun...
ALINTI
Alıntı:
tutturmuşsunuz bi allah sonsuz büyüklüktedir...
sonsuzluk ALLAH a eş kosulamaz sonsuzluktan kasıt onun bir aletle ölçülebilecek hem bir madde olmadıgıdır hemde imkansızlıgıdır..çünkü bilimde sonsuz bilinemeyendir...bilinemeyenin bir nevi evrensel ismidir sonsuz!....
bu yüzden şu sorun itici bir şekilde hem seni hemde kendisini otomatik olarak dışarıda bırakır...(kırmızıyla işaretledim)